Magnus Ladulås i Kalmar 6/10

Kalmar Teater

6:e Oktober    19:00

Välkomna till föreställningen Magnus Ladulås med Chalmersspexet Bob 2017!

Året är 1266, och Sveriges framtid ser ljus ut. Birger Jarl har nyligen instiftat huvudstaden Stockholm och sitter nu på sin kammare för att verkställa nya, storslagna planer. Men något lurar i skuggorna. Plötsligt ligger Birger död.

Drygt 20 år senare sitter äldste sonen Valdemar på tronen och försöker efter bästa förmåga följa sin fars testamente. Yngste sonen Magnus oroar sig över situationen i landet, varför är bönderna så missnöjda?

Från Italien beger sig nunnan Clara norrut, med den starka övertygelsen att även svenska hedningar kan kristnas. Men på landsbygden går det vilt till, präster försvinner, hem drabbas av inbrott och lador våldgästas. Vidskeplighet har slottet i ett fast grepp, det ryktas till och med om spöken. Kan Claras planer gå i lås?

Hur ska kung Valdemar leva upp till sin fars arv? Kan Magnus förhindra ett blodigt bondeuppror? Och vad pågår egentligen på slottet?

Varmt välkomna!

Önskemål om plats kan lämnas som en kommentar i kassan. Observera att först efter att betalningen är registrerad hos oss kommer ni tilldelas platser i salongen.

Köpt biljett återlöses ej. Vid frågor kontakta biljetter@chalmersspexet.se.