top of page

Vad kan vara mer dramatiskt än matematik? Mitt under en pågående kolerapidemi anordnas en stor konferens Wien, där matematikens rockstjärna, Carl Friedrich Gauss, planerar att presentera sin ditintills största upptäckt. En till synes nördig tillställning tar en mörk vändning med gift, otrohet, och häxkonster när rivaler drabbar samman i 2024 års Chalmersspex. Köp din biljett till föreställning och kalas nedan!

Spexet på turné

Är du intresserad av att se Chalmersspexet spexa, men kan eller vill inte ta dig till Göteborg? Chalmersspexet åker regelbundet på turné under hösten och framför föreställningar på andra orter runt om i Sverige och bortom. För mer information om aktuella turnéorter och datum, följ oss på Facebook och Instagram!

Nyuppsättning

page1image46225920.jpeg

För över trettio år sedan sågs Chalmersspexet Krösus av tusentals åskådare i Stenhammarsalen i Göteborg men även runt om i Sverige och under minnesvärda turnéer till Åbo, Helsingfors och London. 

Nu är det äntligen dags för den efterlängtade nyuppsättningen, redan denna vår! 

Om du inte var med då, så följer här en kort introduktion av våra huvudpersoner.

Runt femhundrafemtio år före Kristus var Lydien en blomstrande monarki under kung Krösus. I de flesta av sina stora beslut tar han råd av Solon, en av Greklands sju vise män. 

Privat har Krösus dock andra bekymmer…. hur kan han smidigt säkerställa att hans söner Atys (ett riktigt A-barn) och den yngre Harpos (älskvärd men tyvärr stum) skall ha det bra och gifta sig med de rätta?

Är prinsessan av Lesbos, Sapfo, den rätta för Atys, eller är hon mer intresserad av makt än sann kärlek? 
Hur kommer det sig att Oraklet i Delphi alltid spår rätt? 
Behövs de intrikata danser av Ibis för att piffa upp Oraklets spåshow? 
Hotas Lydien av det persiska riket under Cyrus?
Skulle Krösus vara lycklig med bara pengar och vad är nyttan med en demokrati egentligen?

Svar på dessa frågor får ni bara om ni kommer på Krösus nyuppsättning, 20 april 17:00 och 21 april 14:00 2024

Söndagens matinéföreställning har lägre priser för studenter

 

Välkomna!

bottom of page