top of page

lör 01 apr.

|

RunAn

Nyuppsättning av Carl von Linné

Minnet av den fruktansvärda branden som slukade Uppsala ligger fortfarande färskt i folkets minnen. Den en gång så vackra botaniska trädgården har sedan branden lämnats oskött och övervuxen. Utsedd av Uppsalas borgmästare, Petra Yckenberg, har Carl von Linné fått i uppdrag att återställa trädgården.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Nyuppsättning av Carl von Linné

Tid och plats

01 apr. 16:00

RunAn, Chalmersplatsen 1, 412 58 Göteborg, Sweden

Om spexet

Minnet av den fruktansvärda branden som slukade Uppsala ligger fortfarande färskt i folkets minnen. Den en gång så vackra botaniska trädgården har sedan branden lämnats oskött och övervuxen. Utsedd av Uppsalas borgmästare, Petra Yckenberg, har Carl von Linné fått i uppdrag att återställa trädgården. Detta gillas inte av ärkebiskop Uno von Troil, som lider av grav pollenallergi, och som tycker att en död blomma är en bra blomma. Mitt i allt anländer dessutom Londons högadel med följeslagare till Uppsala, och begär att få träffa Linné.

Tillsammans med sin examensarbetare Eva Ekeblad ställs Linné inför en svår kamp mot Troil och hans anhängare. En kamp som växer sig så mycket större än bara den botaniska trädgården. Onda planer smids, lojalitet beprövas, gamla minnen väcks till liv och glömda frågor besvaras. Hur är uteliggaren Jonny inblandad? Vad är det för en märklig växt som Lady Anne Monson har med sig? Och inte minst, vad hände egentligen den ödesdigra dagen då Uppsala brann ned?

Dela detta evenemang

bottom of page