Chalmersspexets 75års Jubileum (2023)

Chalmersspexets historia och traditioner startade 1948 med spexet Bojan. Nu vill vi fira dessa fina traditioner och spexhistoria som finns med oss genom att sätta upp gamla spex (nyuppsättningar).

Carl von Linné (2020) - 1e april 2023

Den 1e april 2023 är det nyuppsättning av Chalmersspexet 2020, Carl von Linné.

Plats: RunAn, Chalmers Kårhus

Biljetter: Köpes via Nortic

Kontakt: cvl@chalmersspexet.se

Carl von Linné

Minnet av den fruktansvärda branden som slukade Uppsala ligger fortfarande färskt i folkets minnen. Den en gång så vackra botaniska trädgården har sedan branden lämnats oskött och övervuxen. Utsedd av Uppsalas borgmästare, Petra Yckenberg, har Carl von Linné fått i uppdrag att återställa trädgården. Detta gillas inte av ärkebiskop Uno von Troil, som lider av grav pollenallergi, och som tycker att en död blomma är en bra blomma. Mitt i allt anländer dessutom Londons högadel med följeslagare till Uppsala, och begär att få träffa Linné.

Tillsammans med sin examensarbetare Eva Ekeblad ställs Linné inför en svår kamp mot Troil och hans anhängare. En kamp som växer sig så mycket större än bara den botaniska trädgården. Onda planer smids, lojalitet beprövas, gamla minnen väcks till liv och glömda frågor besvaras. Hur är uteliggaren Jonny inblandad? Vad är det för en märklig växt som Lady Anne Monson har med sig? Och inte minst, vad hände egentligen den ödesdigra dagen då Uppsala brann ned?

Jubileumsveckan - Hösten 2023

Under hösten 2023 kommer Jubileumskommittéen (JK) arrangera en Jubileumsvecka och avslutar det hela med en stor bankett.

Det kommer bli nyuppsättningar, konserter, spexboksläpp och massa annat roligt, så nu vill vi i JK att ni alla sparar datumet lördagen 30/9 2023 för den stora banketten och veckorna innan för allt annat roligt som hör spexjubileum till!

Hoppas ni ser fram emot en härlig spex-höst, önskar Jubileumskommittéen (JK)

Agnes Nerelius, Alexander Åstrand, Anna af Hällström, Cessie Berlin, Jesper Hagberg, Vanessa Vannas