Chalmersspexets 75-års jubileum

Läs mer om jubileet här 

Nyuppsättning av Carl von Linné 1/4/2023 

Minnet av den fruktansvärda branden som slukade Uppsala ligger fortfarande färskt i folkets minnen. Den en gång så vackra botaniska trädgården har sedan branden lämnats oskött och övervuxen. Utsedd av Uppsalas borgmästare, Petra Yckenberg, har Carl von Linné fått i uppdrag att återställa trädgården. Detta gillas inte av ärkebiskop Uno von Troil, som lider av grav pollenallergi, och som tycker att en död blomma är en bra blomma. Mitt i allt anländer dessutom Londons högadel med följeslagare till Uppsala, och begär att få träffa Linné.

Tillsammans med sin examensarbetare Eva Ekeblad ställs Linné inför en svår kamp mot Troil och hans anhängare. En kamp som växer sig så mycket större än bara den botaniska trädgården. Onda planer smids, lojalitet beprövas, gamla minnen väcks till liv och glömda frågor besvaras. Hur är uteliggaren Jonny inblandad? Vad är det för en märklig växt som Lady Anne Monson har med sig? Och inte minst, vad hände egentligen den ödesdigra dagen då Uppsala brann ned?

Datum: 1e April 2023

Tid: 16.00

Plats: RunAn, Chalmers Kårhus 

Biljetter: Köpes via Nortic

Kontakt: cvl@chalmersspexet.se 

Temat - Chalmersspexet 2023

Årets tema presenteras....

Rebusen är nu publicerad HÄR, vänta inte med att skicka in era gissningar!


Föreningen Gamla Västar (FGV) främjar Chalmersspexens framtida fortbestånd samt verkar för att dokumentera spexen genom tiderna! Vill ni veta mer så kolla in deras hemsida.