top of page
210821_PEG_4230.jpg

Ensemblen

Är de som skådespelar, sjunger och dansar på scen under föreställningarna. Ensemblen består vanligtvis av 7-8 personer.

Att sitta i ensemblen

Som Ensemblist har du äran och ansvaret att genom teater, sång och dans presentera allt dina medspexare jobbat ihop under produktions- och repperioden.

 

Ensemblearbetet börjar i repperioden där du spenderar de flesta av dina vardagskvällar tillsammans med dina medensemblister med att under regisseurernas ledning leka liv i spexets manus. Ni får även sjunga tillsammans, under Chanteusens vägledning, och får innan varje fredagskalas uppdatera resten av spexet på era framsteg under väldigt lättsamma former med ett s.k. genomkör. Under repveckan får du även lära dig föreställningens låtar och danser.

 

När föreställningsperioden sedan drar igång får du varje föreställningsdag spendera dagen med att förbereda dig för de ca tre timmars eufori som väntar när ridån går upp och du får ta emot publikens gränslösa kärlek följt av ett hejdundrandes kalas. Du har även en garanterad plats i gyckeljouren som är en blandning sittande och gamla spexare som gycklar på kalas både inom och utanför spexet.

Som ett spex bestående av amatörer och entusiastiska studenter ställs inga krav på tidigare erfarenhet på Dig som vill sitta i Ensemblen. Under invalet tillkommer emellertid en audition där din förmåga att sjunga och skådespela sätts på prov.

Kontakt

Har du frågor kring Ensemblen? Hör av dig!

bottom of page