top of page
210821_PEG_3959 (1).jpg

Symphonin

Är de som sitter i diket och spelar den vackra musiken man i RunAn kan njuta av under föreställning. Uppsättningen instrument som spelas i spexet varierar från år till år och arren anpassas efter årets Symphonister. I år sitter 10 Symphonister i spexet.

Att sitta i Symphonin

... är som känt att ha den bästa platsen i huset! Det är också en tacksam och vanlig väg in i Spexet för de som redan spelar ett instrument. Kanske är det du! För att sitta i Symphonin krävs ingen särskild färdighetsnivå: Chalmersspexet har under sina 75 år välkomnat allt från relativa nybörjare till orkestervana virtuoser, som den flerfaldiga kapellmästaren och sedermera internationellt erkände jazzpianisten Jan Johansson (bl.a. Henrik 8, Gustav E:son Vasa och Katarina II).

Att vara Symphonist innebär framför allt en chans att få växa som musiker och ha kul tillsammans med ett göttigt gäng med instrumentalister av alla slag. Dessa inkluderar oftast violinister, violister och cellister i Stråket, bleck- och träblåsare i Blåset, och pianister, gitarrister, basister, trummisar och slagverkare i Kompet.

Symphonin repar vanligen en gång i veckan från början av februari till slutet av april, förutom allt annat roligt som händer i Spexet under våren. Därefter förväntas du som Symphonist att vara med och spela på Spexets föreställningar inkl. turnéer i maj och under hela hösten.

Kontakt

Har du frågor kring Symphonin? Hör av dig!

bottom of page